General

Автобус 4 дена / 3 ноќевања

Дубровник – познат како бисер на Јадранот, еден од најпознатите туристички центри на Јадранот. Преубава околина, голем број на хотели и е магнет за голем број на туристи од целиот свет во текот на целата година.

 1 Ден. 29.12.2018 СКОПЈЕ – БУДВА – ДУБРОВНИК
Состанок на групата пред СРЦ Борис Трајковски во 08:30 часот. Поаѓање за Дубровник преку Косово, Албанија, Црна Гора. Патување со попатни одмори. Пристигнување во Будва во попладневните часови. Прошетка низ стариот дел на градот и да уживате во убавините на Венецијанската архитектура. Будва има голема вредност не само по тоа што е центар на туризмот во Црна Гора туку и по неговите специфични градби, споменици, тврдини, манастири и старите цркви – споменици кои датираат уште од 7 век. Заминување кон Дубровник – познат како бисер на Јадранот еден од најпознатите туристички центри на Јадранот. Сместување во хотел. Вечера. Ноќевање.
 2 Ден. 30.12.2018 ДУБРОВНИК – МЕЃУГОРЈЕ – МОСТАР
Појадок. После појадокот заминување кон Меѓугорје. Местото каде се појавила Мајката Божја. Заминување кон Мостар, градот на двата брега на Неретва, каде се испреплетувала историјата во минатото и во поново време. Посета и разглед на стариот дел на градот. Стариот мост, чаршијата. Заминување кон Благај каде се наоѓа изворот на реката Буна. Слободно време за ручек. Заминување кон Дубровник. Слободно време за прошетка. Вечера. Ноќевање.
3 Ден. 31.12.2018    ДУБРОВНИК
Појадок. Поаѓање за разглед на убавините на Дубровник со локален водич. Прошетка низ стариот дел на градот “Страдун”, тесните улички и малите плоштади, како и импознатните зидини и градби ќе Ве остават без здив. Уживате во призорот на Градската Камбанарија, Катедралата, Синагогата, Тврдината Бокар, Кнежевскиот Двор – Дубровачкиот Музеј, и многу други споменици. Слободно време за ручек и прошетка низ Дубровник. Враќање во хотел. Вечера. ДОЧЕК НА НОВАТА 2019 година со ТОНИ ЦЕТИНСКИ И НИНА БАДРИЧ на градскиот плоштад. Ноќевање.
4 Ден. 01.01.2019 ДУБРОВНИК – КОТОР – СКОПЈЕ
Појадок. После појадокот заминување кон Котор. Попатна посета на Котор, град заштитен од Унеско како светско културно наследство. Преминување на Которскиот залив кој е ставен на светската листа од 28 најубави заливи во светот. Разглед на стариот град и неговите знаменитости. Слободно време. Заминување кон граничниот премин Сукобин. Патувањето продолжува преку Скадар, Призрен. Патување со попатни одмори. Пристигнување во Македонија во вечерните часови
 

ЦЕНА ЗА УПЛАТА ДО 15 НОЕМВРИ 159 € / 9.858 ден
ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ 179 € / 11.100 ден

Во цената на аранжманот е вклучено:

Автобуски превоз на дадената релација по програмата

Сместување во хотел со 3+ *** на база 3 полупансиони (шведски стол)

Организирани разгледи по програмата во Будва, Котор и Дубровник

Организација и водство на патувањето

Пратител – водич за цело време на патувањето од страна на агенцијата

Во цената на аранжманот не е вклучено:

Влезници за посета на културно – историските споменици

Факултативна посета разгледи по програмата во Меѓугорје и Мостар (20 €)

Останати факултативни посети по програмата

Патничко осигурување

Напомени:

За реализација на аранжманот е потребен минимум од 40 патници

Обезбедени трансфери од градовите: Прилеп, Велес, Кавадарци, Неготино

Цената е изразена во €, плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност 1€ = 62,оо

За патувањето важат општите услови на патување

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Дубровник

Автобус 4 дена / 3 ноќевања Дубровник – познат како бисер на Јадранот, еден од најпознатите туристички центри на Јадранот. Преубава околина, голем број на хотели и е магнет за голем број на туристи од целиот свет во текот на целата година.  1 Ден. 29.12.2018 СКОПЈЕ – БУДВА – ДУБРОВНИК Состанок на групата пред СРЦ

Read more