General

ТЕРМИН  28.12-02.01.2019 – автобус

 

1 ДЕН СКОПЈЕ – КРАКОВ  28.12. 

Состанок на групата пред Дрвo Декор во 15.30 часот, се патува преку  Србија и Унгарија со попатни паузи  за одмор и царински формалности. Ноќно возење.

2     ДЕН  КРАКОВ 29.12

Пристигнување во Краков. Разгледување на кралскиот град некогашната престолнина на Полска:тврдината Вавел, катедралата,главниот градски плоштад  и Маријачката црква… Сместување во хотел. Ноќевање.

3 ДЕН  КРАКОВ – АУШВИЦ – ВEЛИЧKA-  КРАКОВ  30.12

Појадок.По појадокот факултативен излет до Аушвиц-Беркенау, озлогласениот нацистички концентрационен логор кој е претворен во спомен музеј. На враќање факултативен излет на Величка, познатиот рудник за сол, еден од најстарите на светот, кој од  1978 година е на листата на УНЕСКО.Разгледот трае околу  90 минути низ ходниците долги околу  2 км, на длобачина од стотина метри подземја. Вракање  во хотел.Факултативно посета на некој ресторант. Слободни активности.Ноќевање.

4 ДЕН  КРАКОВ   31.12

Појадок. По појадокот слободни активности и шопинг во Краков. Враќање во хотел и припремање за најлудата новогодишна ноќ и посета на некои од плоштадите во Краков.Со договор на групата во касните часови враќање во хотел Ноќевање.

5 ДЕНКРАКОВ  БУДИМПЕШТА –СКОПЈЕ    01.01 

Појадок.По појадокот факултативно заминување заБудимпешта. Панорамски  разглед на градот со автобус (доколку ни дозволува времето). Факултативно крстарење по Дунав или факултативна посета на ресторан. Зaминување за Македонија. Ноќно возење со попатни паузи.

6 ДЕН –СКОПЈЕ       02.01 

Пристигнување во претпладневните часови во Македонија.

 

Цена за рана уплата до 10.10.2018 изнесува 199  €       

Редовна Цена на аранжманот изнесува: 230 €  

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ Е ВКУЧЕНО:

  • Превоз со  високо туристички автобус(A/C;TV;DVD;CD)
  •  Сместување во хотел  со 3* 4* на база 3 НП
  •   Oрганизација и водство на патувањето со пратител од агенцијата
  •   Разглед  на Краков со водич

ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

  •  Факултативен излет и Аушвиц и Величка  45  евра
  •  Крстарење по Дунав 15€
  • Осигурување  5€ (до 64 години)
  •  Вечера во ресторан во Будимпешта  35€
  •  Индивидуални екскурзии и дополнителни индивидуални барања и трошоци
  •  Доплата за 1/1 соба

Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при сама  уплата по избор!

Пасошот треба да важи минимум 3 месеци по завршувањето на патувањето.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

КРАКОВ

ТЕРМИН  28.12-02.01.2019 - автобус   1 ДЕН СКОПЈЕ – КРАКОВ  28.12.  Состанок на групата пред Дрвo Декор во 15.30 часот, се патува преку  Србија и Унгарија со попатни паузи  за одмор и царински формалности. Ноќно возење. 2     ДЕН  КРАКОВ 29.12 Пристигнување во Краков. Разгледување на кралскиот град некогашната престолнина на Полска:тврдината Вавел, катедралата,главниот градски плоштад  и Маријачката црква... Сместување во хотел. Ноќевање. 3

Read more